Yaklaşık altı ay önce restorasyon işlemlerine başlanan Kars Akyaka Merkez İstasyon Camii’nin restorasyon faaliyetleri tamamlandı.
01 Ocak 2016 tarihi itibariyle tekrar ibadete açılan ve Kültür Varlıklarını Koruma Müdürlüğü tarafından 'korunması Gereken Kültür Varlığı' olarak tescillenen caminin dört duvar ve minaresi dışında tamamı yenilendi. Yaklaşık 600 bin TL’ye mal olan restorasyon faaliyetleri, Çağrı Gıda Temizlik Sanayi ve Ticaret Ltd. Şti. ve Ada Yapı Makine Mühendislik A.Ş. Yönetim Kurulu sahipleri olan Mahmut Kara, Mustafa Kara, Mehmet Kara ve Ahmet Kara tarafından üstlenildi.

,

2016 yılı Ramazan Ayı etkinlikleri kapsamında Akyaka İlçe Müftülüğü ve Türkiye Diyanet Vakfı
Akyaka Şubesi tarafından Gelin Gönüller Yapalım Bu Ramazan ve Her Zaman temalı açık hava iftar
programı tertip edildi.

Akyaka Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğünün 2015-2016 yılı sene sonu sergi açılışı Akyaka Kaymakamı
İbrahim Cengiz’in katılımlarıyla Akyaka İmam Hatip Ortaokulunda yapıldı.

Akyaka Kaymakamlığı tarafından SERKA 2016 yılı Teknik Destek Programı kapsamında desteklenen
Protokol Yönetimi, Nezaket Eğitimi ve Etkili İletişim eğitimi verildi.

GÜZEL İLÇEMİZ AKYAKA'NIN DÜŞMAN İŞGALİNDEN KURTULUŞUNUN 95 YILI KUTLAMALARI NEDENİYLE
BELEDİYE BAŞKANIMIZ SN. MUHAMMET TOPTAŞ İLE AKYAKA KAYMAKAMI İBRAHİM CENGİZ TARAFINDAN DÜZENLENEN TÖRENE ERZURUM BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ MEHTARAN TAKIMI,KARS KAFKAS HALK OYUNLARI, ÖĞRENCİLER TARAFINDAN OKUNAN ŞİİRLER VE MÜZİK PROGRAMI İLE AKYAKA LİSESİNİN HAZIRLAMIŞ OLDUĞU TEMSİLİ KURTULUŞ TİYATROSU CANLANDIRILARAK TÖREN PROGRAMI İLÇE HALKI TARAFINDAN COŞKUYLA İZLENDİ.

Ankara Keçiören Belediye Başkanın Belediye' mizi ziyaret ederek
Sn. Belediye Başkanımızla birlikle Anı Harabelerine giderek tarihi yerleri ziyaret etmişlerdir...